De beste roulette strategieën

De beste roulette strategieënDe kans op winst staat bij het roulette spel van te voren vast omdat noch spelers noch croupiers invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het spel. Voor elke inzet, of dit nu op een bepaald getal, een rij, een kolom of een van de andere opties op het speelveld is, kun je exact uitrekenen hoeveel je theoretisch kunt verdienen. Om deze reden zijn roulette strategieën alleen gebaseerd op de inzet die je doet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld blackjack strategieën, die richtlijnen geven voor het maken van beslissingen tijdens het spel.

Het huisvoordeel kun je bij roulette niet verslaan, maar met behulp van een strategie kun je wel, onder bepaalde voorwaarden, je winst vergroten. Wil je weten hoe? Hier volgen de beste roulette strategieën die eenvoudig toe te passen zijn.

Martingale strategie

Het principe van de Martingale strategie is simpel: na elke ronde die je verliest, verdubbel je je inzet en na elke ronde die je wint, ga je weer terug naar je oorspronkelijke inzet. Door de verdubbeling maak je ná elke winst het daarvoor verloren geld weer goed. Een voorwaarde is, dat je altijd inzet op opties die je het dubbele van je inzet teruggeven, bijvoorbeeld rood/zwart of even/oneven.

Het klinkt te mooi om waar te zijn, en in de praktijk heeft het Martingale systeem ook 1 belangrijk nadeel: zo gauw je een aantal rondes achter elkaar verliest, loopt het inzet bedrag al snel op. Bij een inzet van € 1 is de inzet na 8 verloren rondes al € 128. Op een bepaald moment bereik je de maximum inzet van de tafel, of heb je niet genoeg geld meer om in te zetten.

Paroli systeem

In tegenstelling tot Martingale, zet het Paroli systeem een limiet aan de maximale inzet. Na een bepaald aantal keer (vaak wordt twee gebruikt) stop je met het verdubbelen van de basis inzet. Een ander verschil met Martingale, is dat de inzet wordt verdubbeld na winst en teruggezet wordt naar de basis inzet na verlies.

Het grote voordeel van Paroli is, dat de grootte van de inzet niet zo hoog op kan lopen, waardoor je langer door kunt spelen. Een nadeel is, dat je winst om dezelfde reden ook niet zo hoog zal zijn.

D’Alembert systeem

Een andere strategie waarbij het risico niet zo hoog op loopt, maar dus de winst ook vaak bescheiden blijft, is het D’Alembert systeem. Het achterliggende idee hierbij is dat de kans op resultaat A toeneemt naarmate resultaat B meerdere malen achter elkaar voorkomt. Je bepaalt een basis inzet die je bij elk verlies bij je inzet optelt en bij elke winst van je inzet aftrekt.

Stel dat je begint met een basis inzet van € 2. Je zet in op rood en verliest, dus wordt je tweede inzet € 2. Nu verlies je weer waardoor de inzet op € 4 gezet wordt. Als je nu wint, ben je weer terug op een inzet van € 2.

D’Alembert is een goede strategie voor spelers die lang willen spelen en geen hoog risico willen lopen.

Oscar’s grind strategie

Dit is een efficiënte strategie als winst of verlies meerdere keren achter elkaar voorkomt. Inzetten worden gecombineerd in series die altijd beginnen met een inzet ter hoogte van een bepaalde eenheid. Een serie wordt beëindigd wanneer je een netto winst behaalt die gelijk is aan het bedrag van de originele inzet. Om winst te halen wordt de inzet na een winnende ronde altijd met de eenheid verhoogd, terwijl deze gelijk blijft na verlies.

Het grote voordeel van Oscar’s grind is dat je relatief veel verliezen achter elkaar kunt weerstaan omdat de inzet in dat geval gelijk blijft. Aan de andere kant kun je, na een aantal keren winst, verlies weer snel goed maken. Je kunt lang doorspelen omdat je niet snel een inzet van een hoog bedrag hoeft te doen.

Deze strategie is minder effectief wanneer winst en verlies zich afwisselen. Omdat in dat geval de winnende rondes niet na elkaar voorkomen, loop je niet alleen een netto verlies op, maar omdat de inzet steeds verhoogd is, zijn de verliezen bovendien groter gemaakt. Hierdoor zul je uiteindelijk toch een te hoge inzet behalen of zul je niet genoeg geld overhouden voor een volgende inzet.