Roulette strategie: En Prison regel

Roulette strategie: En Prison regelHet casino is een lastige tegenstander die er alles aan doet om te winnen. En dat zou voor de roulette speler genoeg reden moeten zijn om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Gelukkig zijn er een aantal opties die jij aan jouw strijdplan kan toevoegen, want met de En Prison regel heb je een belangrijke troef in handen. Deze handige regel biedt namelijk de mogelijkheid om jezelf in te dekken tegen spelsituaties waarbij de bal op die verdraaide nul terecht komt. Terwijl je normaal gesproken je inzet kwijt zou zijn, biedt deze regel een uitweg. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Geen standaardregel

In het kort staat de En Prison regel voor niets anders dan dat je een tweede kans krijgt als het balletje op de ‘0’ of ’00’ terecht komt. En Prison kan worden gebruikt bij de 50/50 inzetten, dat zijn ook wel de bets op dan wel rood of zwart of oneven of even getallen. Met de En Prison regel kun je voortaan al je inzetten beter beschermen en wordt de verlieskans ook een stuk lager. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat steeds meer mensen gebruik maken van En Prison.

Neem je inzet gevangen

De reden voor de opmerkelijke naam En Prison is dat jouw inzet ‘gevangen’ wordt genomen als er een ‘0’ wordt gedraaid. Als het balletje in het ‘0’-vakje terecht komt ben je normaal gesproken de inzet kwijt. Dankzij En Prison Roulette krijg je nu toch een tweede kans. Je mag namelijk de keuze maken om de inzet vast te zetten. Je besluit om daar gebruik van te maken en er wordt opnieuw gedraaid. Win je? Dan krijg je de inzet terug en heb je de helft verloren. Of anders gezegd; je houdt de helft meer over dan zonder het bestaan van deze regel.

De rol van de even-money inzet

Wel moet je daarbij gebruik maken van de Even-money inzet. Dat is niets anders dan dat je inzet op rood of zwart, even of oneven, of op de getallen 1 t/m 18 of 19 t/m 36. Hoewel je de helft van de inzet nog kunt redden is winst maken daarentegen dus niet aan de orde. De speler dient wel wat water bij de wijn te doen om gebruik te mogen maken van deze optie.