Roulette strategie: Flieger systeem

Roulette strategie: Flieger systeemDe naam Ingrid Flieger zegt je in eerste instantie misschien niet zoveel. Toch is deze vrouw verantwoordelijk voor een geheel eigen roulette systeem dat gebaseerd op het inzetten op basis van dozijnen: het Flieger systeem. Het lukte mevrouw Flieger om een recordwinst te pakken met dit systeem. En er zijn nu steeds meer mensen die het systeem volgen. We leggen je uit hoe het werkt. Dit zal vooral de high rollers wel eens kunnen aanspreken.

De winkansen

De Flieger strategie werd bedacht na een testavond waarbij allerlei getallen werden genoteerd en geanalyseerd. Daaruit bleek dat bij een inzet op een dozijn je ongeveer één derde de kans hebt om te winnen. Daar is weer de theorie uit ontstaan dat je pas na 15 keer inzetten echt verlies maakt. Doordat de winkans in dit geval één op drie is zou je met deze strategie altijd winst moeten maken. Voor de goede orde, de kans om 15 keer achter elkaar te verliezen is dan ook bijzonder laag: 0.27%.

Hoe kun je het Flieger systeem inzetten?

Waarschijnlijk ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar hoe je het Flieger systeem zelf kunt gebruiken. Het doel is dus om in te zetten op dozijnen. Bij winst kun je drie keer de inzet terugwinnen. Stel dat je 5 euro inzet, dan kan je 15 euro winnen met het Flieger systeem. Bij dit systeem verhoog je tot maximaal 15 keer je inzet op de volgende manier:

 • Ronde 1: 5 euro.
 • Ronde 2: 10 euro.
 • Ronde 3: 15 euro.
 • Ronde 4: 20 euro.
 • Ronde 5: 30 euro.
 • Ronde 6: 45 euro.
 • Ronde 7: 65 euro.
 • Ronde 8: 100 euro.
 • Ronde 9: 150 euro.
 • Ronde 10: 225 euro.
 • Ronde 11: 335 euro.
 • Ronde 12: 505 euro.
 • Ronde 13: 755 euro.
 • Ronde 14: 1135 euro.
 • Ronde 15: 1700 euro.

Misschien word je wat angstig bij het zien van hoe de bedragen in hoog tempo oplopen. Toch is het volgens de voorstanders van het Flieger systeem belangrijk om niet af te wijken van het bovenstaande schema. Je dient de inzet dus alleen te verhogen bij verlies. Win je de ronde? Dan kun je weer opnieuw beginnen bij ronde 1. Doorgaans valt de winst het hoogst uit als je in de tweede of derde ronde weet te winnen. Opgelet: deze tactiek is wel voor de spelers die over genoeg financiële ruimte beschikken. Het kan theoretisch gezien voorkomen dat je 1700 euro moet inzetten om alsnog te winnen. Ook al is die kans natuurlijk wel heel erg klein.