Roulette Spelverloop

Het spelen van roulette gaat op een bepaalde manier, dit wordt ook wel het roulette spelverloop genoemd. Er zijn een aantal basisregels en protocollen waar jij je als speler aan dient te houden, bovendien gaat het spel in een bepaalde volgorde. In dit artikel diepen we het roulette spelverloop verder uit, zodat jij met een gerust hart aan de roulettetafel kunt gaan zitten.

Een spel roulette begint eigenlijk bij het vorige spel. Dat wil zeggen; je kunt je verwachting maken op basis van het vorige spel. Je moet namelijk inzetten op een bepaalde uitkomst, veel spelers houden daarbij vast aan wat er de vorige ronden aan getallen en kleuren is gedraaid. Stap één is dus in feite een voorspelling maken van de uitkomst. Je zet fiches in, die geld representeren, op bijvoorbeeld een kleur of een getal. Meer hierover vind je op de pagina over inzetten bij roulette.

Het roulette vervolgt zich door een draai aan het roulettewiel, ook wel de cilinder, van de croupier. De croupier maakt een strijkend gebaar over het speelveld om aan te geven dat er niet meer ingezet mag worden. Tot die tijd, vaak is dit nog even nadat de cilinder is aangedraaid, kun je nog een verwachting maken van de uitkomst en inzetten. Dit is altijd een erg spannend moment!

De volgende stap in het spelverloop van roulette is de uitkomst zelf. Er is een getal gedraaid en aan de hand daarvan zijn er een aantal winnaars. De verliezende inzetten worden als eerste van de tafel gehaald, op inzet van winnaars komt een zogenaamde ‘dolly’. Dit is een soort glanzend pionnetje, daaraan kun je zien dat je gewonnen hebt.

De croupier geeft je nu de uitbetaling die hoort bij je inzet, meer daarover lees je op de pagina over inzetten bij roulette of bij de uitbetalingen van roulette. Nadat je deze fiches hebt gekregen wordt de dolly van je ingezette fiche afgehaald en kun je ook deze van de tafel pakken. De fiches kun je later inwisselen voor geld bij daarvoor bestemde automaten of bij de kassa. Hopelijk heb je flink gewonnen!

Het roulette spelverloop is dus niet heel erg ingewikkeld. Het komt neer op inzetten, draaien en uitbetalen (of verliezen natuurlijk, maar dat hopen we niet…). Ondanks het simpele spelverloop is roulette een geweldig spel om te spelen, juist door het simplisme is het een snel spel dat door vele casinospelers gewaardeerd wordt.