Uitleg Speeltafel

De speeltafel bij roulette ziet er op het eerste gezicht misschien indrukwekkend uit, maar eigenlijk valt het geheel relatief eenvoudig te doorgronden. Het is hierbij verstandig om de verschillende onderdelen een voor een te leren herkennen, om vervolgens naar het totaal te kijken. Je kunt er op die manier voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuzes, waardoor de speeltafel positief bij zal dragen aan jouw kans op succes.

Cijfers 0 tot en met 36
Het meest opvallend op de speeltafel van roulette zijn natuurlijk de nummers van 0 tot en 36. Deze cijfers komen op twee verschillende plaatsen voor. Zo staan ze allereerst op de cilinder die tot draaien wordt gebracht zodra het spel start en de kogel erin wordt geplaatst. Daarnaast staan de cijfers op de speeltafel van roulette zelf, aangezien dit je de mogelijkheid biedt je inzet te plaatsen. De cijfers zelf bieden je de mogelijkheid om in te zetten op dat ene nummer, maar je kunt er daarnaast natuurlijk ook voor kiezen om combinaties te vormen.

Combinaties vormen
Op de speeltafel bij roulette kun je er dus voor kiezen om bepaalde nummers te spelen, of combinaties te vormen. De combinaties kunnen worden gevormd door je inzet op een rand tussen twee of meerdere cijfers te plaatsen, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de aanvullende vakken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale delen op de speeltafel die je de mogelijkheid bieden in te zetten op rood, zwart, even of oneven. Verder kun je gemakkelijk inzetten op de eerste 12, tweede 12, derde 12, eerste 18 en laatste 18. Tenslotte kun je op de speeltafel zelf altijd kiezen voor het spelen van een bepaalde kolom, te weten de eerste, tweede of derde.

Burenprint op de speeltafel
Wanneer je Europees roulette gaat spelen zal je tevens een soort racebaan met cijfers tegenkomen. Dit is de burenprint, die het mogelijk maakt om in te zetten op bepaalde series. Je kunt dit doen wanneer je op een bepaald cijfer in wilt zetten, maar je toch niet helemaal zeker bent van je succes. Je kunt op die manier op wat ‘buren’ van je cijfer inzetten, zodat je meer kans maakt op een mooie winst. Dit onderdeel van de speeltafel vindt je alleen terug bij Europese roulette; Amerikaanse roulette kent dit onderdeel niet.

Samen spelen
Aan de speeltafel bij roulette speel je met meerdere spelers. Op die manier ontstaat er een hoop spanning aan tafel, wat het spel extra leuk maakt om te spelen. De croupier kan je helpen bij het plaatsen van je inzet en zorgt voor de juiste uitbetalingen. Je kunt dus gemakkelijk plaatsnemen aan een speeltafel bij roulette om je geluk een keer goed te beproeven.