Labouchere Roulettestrategie

De Labouchere roulettestrategie onderscheidt zich van andere systemen aan de hand van een onderliggende wiskundige formule. Het is niet zomaar een regel om op een bepaalde manier in te zetten, maar het zorgt er op basis van wiskunde voor dat je de kans op winst zo groot mogelijk kunt maken. Wat dat betreft is het dan ook een aantrekkelijke strategie voor spelers die er graag goed over nadenken. De Labouchere roulettestrategie vraagt aan de andere kant ook wel om meer wiskundig inzicht.

Doel in gedachten nemen
Daarnaast verschilt de Labouchere roulettestrategie nog op een andere manier van de andere systemen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om een bepaald doel in gedachten te nemen. Het gaat daarbij om het bedrag dat je er mee wilt gaan verdienen. De systemen als die van Andrucci en d´Alembert houden hier geen rekening mee, waardoor deze eigenlijk oneindig door kunnen gaan. Het nadeel daarvan is dat er uiteindelijk over het algemeen een verlies zal volgen. Dat is een reden om aan te nemen dat het Labouchere roulettestrategie over het algemeen tot betere resultaten zal leiden, waarbij het doel zelf daar natuurlijk flink debet aan is.

Formule achter het systeem
Om gebruik te maken van de Labouchere roulettestrategie dien je dus allereerst na te denken over de winst die je graag wilt maken. Begin hierbij niet direct met een miljoen, maar kies eerst bijvoorbeeld voor een paar tientjes. Op die manier hou je het realistisch. Vervolgens stel je een lijn op van getallen die samen optellen tot het gewenste bedrag. Bij €15 kan dit bijvoorbeeld de lijn 1-2-3-2-3-3-1 zijn, maar je kunt ook kiezen voor 2-4-5-4. Het gaat er uiteindelijk om dat de verschillende getallen optellen tot het bedrag dat je graag wilt winnen met de Labouchere roulettestrategie.

De werking van de strategie
Om vervolgens gebruik te maken van de Labouchere roulettestrategie kies je voor het eerste en laatste getal van je reeks en tel je die bij elkaar op. Je zet dat bedrag in. Wanneer je wint streep je de beide getallen weg (X-2-3-2-3-3-X) en ga je door met de getallen die nu op de eerste en laatste plaats staan. Wanneer je vervolgens verliest zet je het ingezette bedrag (som van het eerste en laatste getal) achter het geheel (X-2-3-2-3-3-X-5). Zo ontstaat er een nieuwe som van getallen. Hou er wel rekening mee dat de bedragen bij de Labouchere roulettestrategie ook flink op kunnen lopen.

Subsysteem van het origineel
Om de bedragen die je in dient te zetten bij de Labouchere roulettestrategie wat kleiner te maken kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een subsysteem. Je zorgt er op die manier voor dat het niet nodig is om meer in te zetten dat bijvoorbeeld het bedrag dat je uiteindelijk wilt winnen. Je kunt het bedrag dat je achter de reeks zet om te zetten in een aparte winlijn. Je gaat dan eerst die winlijn wegspelen met de Labouchere roulettestrategie, om vervolgens terug te kunnen keren naar het originele exemplaar.